Διάλεξη για τα Infographics

HMERIDA-POSTERΜεγάλη επιτυχία είχε η χθεσινή (Τετάρτη 16/11) διάλεξη για τα infographics, που ξεκίνησε στις 7.30 και τελείωσε στις 11.00 το βράδυ (στην αίθουσα της Ένωσης Γραφιστών) και πραγματοποιήθηκε με ομιλητές τον Πάνο Κωνσταντόπουλο (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ), τον δημοσιογράφο και αρχισυντάκτη της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ Γιάννη Βαθυά, την art director της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ Βαλεντίνα Βιγιέγκας-Νίκα και την Ζωή Κατσιγιάννη από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ.

Ο Γιάννης Βαθυάς έκανε μια ανάλυση για τον ρόλο και την σημαντική παρέμβαση των δημοσιογράφων στην υλοποίηση του γραφήματος και πώς οι συντάκτες της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ δουλεύουν καθημερινά για την παρουσίασή του.
 Η Βαλεντίνα Βιγιέγκας παρουσίασε την ακτινογραφία των infographics και παρουσίασε δουλειές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η infographic designer την εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ Ζωή Κατσιγιάννη αναφέρθηκε στην προσωπική της πορεία στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ αλλά και στις επιρροές που δέχθηκε από τους Ισπανούς σχεδιαστές της INOVATION.

Η διάλεξη έκλεισε με την παρουσίαση δουλειάς του Δημήτρη Μπατή για το 3d και τον φωτορεαλισμό.
Επίσης παρών ήταν και ο art director της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, Δημήτρης Νίκας, ο οποίος έκανε σημαντικές παρεμβάσεις στη συζήτηση που ακολούθησε.
 Στα νέα της βραδιάς και το γεγονός πως για πρώτη φορά στα εκπαιδευτικά δρώμενα της χώρας διδάσκονται σε κύκλο σεμιναρίων τα infographics από την Ζωή Κατσιγιάννη και τον Πάνο Κωνσταντόπουλο στις ΣΧΟΛΕΣ ΞΥΝΗ.
Την εκδήλωση κάλυψε η τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3.